Fakehost/nl

From OnlineGamesNetWiki
Jump to: navigation, search

Fakehost

Een fakehost (ook wel vhost genoemd) is een feature die een deel van je echte host vervangt en daardoor de bescherming van je data extra waarborgt, omdat in sommige gevalen, je hostmask je huidige IP is - of kan worden afgeleid van je host.

De enige fakehost beschikbaar voor normale gebruikers is:

ident@authnick.user.OnlineGamesNet

Hoe krijg je een fakehost?

  1. Je hebt een AuthServ account nodig op OGN (kijk opdeze pagina voor meer informatie).
  2. Je moet ge-auth zijn op je account (Brainscrewer is logged in as Brainscrewer)
  3. Je moet deze commando's gebruiken nadat je ge-auth bent:

/mode naam +x

/as set autohide 1

Het eerst commando wordt gebruikt om je hostmask in te stellen.
Het tweede commando wordt gebruikt, om in te stellen of je wilt dat dat AuthServ automatisch je host veranderd als je inlogt. Als je dit commando 'niet gebruikt, dien je mode naam +x telkens te typen wanneer je auth met AuthServ. Het is zeer aanbevolen dit te automatiseren!


Speciale Fakehosts

Tegen de tijd dat je vaak het whois commando begint te gebruiken, zul je merken dat sommige gebruikers special fakehosts hebben. Deze fakehosts zijn gereserveerd voor mensen die in een "officieel team" van een GameForge spel zitten (OGame, Gladiatus, Ikariam, enz.). Ook worden andere Fakehosts gebruikt door sommige BNC providers (zoals JaBSnG of Centravi). Deze fakehosts worden van vhosts genoemd.
Tenslotte heeft personeel van Online Games Network ook speciale Fakehosts. Deze Fakehosts hebben het volgende formaat:

ident@authnick.teamrank.speltld

  • b.v. max@max.gameoperator.IkariamCom


ident@authnick.supportXX.OnlineGamesNet

  • b.v. pete@pete.supportEs.OnlineGamesNet


Waar XX het land is van de moedertaal van het spel. (Bijvoorbeeld Nl voor Nederland of De voor Duitsland).

Dit zijn twee voorbeelden van een speciale Fakehost, maar het zijn niet de enige! Simpelweg elke FakeHost die verschilt van authnick.user.OnlineGamesNet is een speciale Fakehost.
Voor de Team-Fakehosts, de host wordt gebruik als een soort van identificatie voor de teamleden en alle teamleden worden verzocht deze hosts te gebruiken om de identificatie te vergemakkelijken voor de gebruikers. Als je hulp of advies nodig hebt voor je spel, controleer altijd via /whois naam of het teamlid waarmee je praat ook echt een teamlid is en niet iemand die zich voordoet als een teamlid.