First steps with your chan/ro

From OnlineGamesNetWiki
Jump to: navigation, search

Ideea acestei pagini


Aceasta pagina isi doreste sa te ajute cu setarile necesare unui canal proaspat inregistrat. Anumit continut cam este obligatoriu - altul este optiunal si nu este neaparat sa il urmati. Aceasta pagina nu poate inlocui celalalt continut al acestui wiki, dar speram ca iti va da o ideea generala a ceea ce trebui sa tii minte.

Introducere


Acum ca ai inregistrat un canal pentru alianta ta, s-ar putea sa te intrebi la ce l-ai putea folosi, si ce anume ar trebui configurat la el. Raspunsul este simplu: iti poti invita colegii de alianta acolo sa discutati orice doriti voi, strategii sau orice altceva.

Desigur exista si un raspuns mai dificil. Puteti sa:

 • va invitati prietenii si sa ii adaugati in lista de useri a canalului.
 • setati un topic si mesaj de intampinare care este reprezentativ pentru alianta sau guild-ul tau.
 • schimbi setarile si modul de accesare a canalului tau.
 • sa cauti boti amuzanti, bnc-uri sau alte chestii interesante.Cum sa


Daca acum ai cateva idei despre lucrurile ce trebuiesc schimbate la canal, cu siguranta vei avea nevoie de mai multe informatii despre cum poti lucra cu ele.
Inainte de toate, ar fi folositor sa te uiti la cateva capitole in interiorul wiki, ex. ChanServ - care iti va arata aproape toate comenzile disponibile.
Nu iti face griji, nu te vom lasa singur in acest punct. Acesta este doar un indiciu despre cum sa gasesti aceste comenzi la urma urmei. Acum vom incepe sa iti dam exemple de actiuni posibile.


Directionarea oamenilor catre canalul tau


Majoritatea dintre voi, veti avea un numar de colegi de alianta in joc, pe care veti dori sa ii directionati catre canalul nou creat.
Daca ei doar doresc sa arunce o privire, e mai usor sa intre folosind JavaChat. Asta se poate face folosind http://www.onlinegamesnet.net/javaChat.php?join=YourChannelname - de exemplu, daca ai canalul #Alianta inregistrat de tine, poti folosi http://www.onlinegamesnet.net/javaChat.php?join=alianta ca sa fie accesat corect prin site-ul OnlineGamesNet.

Unii dintre membrii tai vor dori sa viziteze regulat canalul. In acest caz ar trebui sa se gamdeasca sa-so instaleze un IRC Client, ce le va da mai mult confort decat un basic JavaChat. Pentru utilizatorii de Windows, va sugeram sa incepeti cu mIRC - un utilitar de IRC foarte comun. Pentru instalare si cateva indicii, vizitati instalarea mIRC-ului.

Daca ai nevoie de mai multe informatii despre cum sa intri pe un canal protejat, vizitati aceasta pagina.


Adaugare jucatorilor in lista de acces a canalului "userlist"


Daca acum ai o parte din colegii tai pe canal, poti sa ii adaugi la lista de acces a canalului. In felul acesta, vor avea ceva privilegii acolo, de exemplu, sa fie operator de canal (@) sau posibilitatea de a schimba unele privilegii si setari de canal.

Pentru a face asta, colegii tai vor avea nevoie de un cont de AuthServ. Se pot inregistra simplu si gratuit, urmand acest link: http://www.onlinegamesnet.net/authRegister.php?language=en
Dupa aceasta, vor avea un cont pe care-l vei folosi sa-l adaugi in lista canalului. Probabil deja ai citit cateva comenzi de ChanServ deja, cea de care vei avea nevoie acum este !adduser *<authnick> <niveldeacces>.
Daca ai nevoie de mai multe informatii legat de nivelurile de acces si de numele de autentificare in sine, arunca o privire la aceasta pagina.

Tine minte, toata lumea trebuie sa fie logata cu AuthServ pentru a beneficia de privilegii in interiorul canalului.Cum scoti oamenii de pe canal

Deja va trebui sa te descurci cu banurile. Ca sa inveti asta va trebui sa citesti despre Banuri pe canal.


Schimbarea topicului pe canal


Topicul este o linie informativa, care va fi afisata la intrarea pe canal. Ca majoritatea lucrurilor aici, exista o modalitate simpla de a schimba topicul unui canal - si una mai dificila.
Cea mai usoara varianta esta prin comanda !topic <text> in interiorul canalului. Pentru diversificare, poti folosi si culori in acel text. Majoritatea programelor (ex. mIRC) folosesc ctrl + k pentru a deschide un submenu de unde alegi culorile pentru text. Alte programe s-ar putea sa aibe modalitati diferite pentru meniul de culori - cel mai bine folositi google sau meniul de help al programului respectiv.

Dupa cum am mentionat, puteti de asemenea pune mai multe si mai 'sofisticate' chestii in topic, asta include o parte fixa si una variabila. In felul acesta vei putea obtine un topic static cu posibilitatea de a seta o stire daca e necesar.
Daca vrei sa afli mai multe in privinta asta, viziteaza acest articol Topicmask.


Schimbarea setarilor canalului tau


Exista un numar mare de comanzi ce le poti executa pe un canal inregistrat cu ChanServ. Poti gasi o lista completa cu aceste setari aici, totusi vrem sa te concentrezi la cele mai importante de aici.

O parte din setari pentru ChanServ sunt pentru acces 300, o alta parte cer un nivel de acces mai ridicat. In plus, detinatarul canalului poate face setarile default pentru canal, astfel incat o parte din celelalte setari sa necesite un nivel de acces mai ridicat - sau mai scazut pentru canalul tau.

In continuare, vom explica efectele si modul de utilizare al unor setari:

 • setters
 • modurile/enfmodes
 • a da voice/a da voice
 • enftopic/topicsnarf
 • protectiaToate acestea, (exceptie modurile si protectia) sunt setate cu aceeasi sintaxa - /cs #numelecanalului set <felul modului> <acces-ul necesar>
Exemplu: /cs #CanalulTau set setters 350

 • Setari: setters
  • Mod de folosire: /cs #NumeleCanalului set setters <nivel de acces>
   • Exemplu: /cs #CanalulTau set setters 400
    • Explicatie: Aceasta setare este una din cele mai importante. Folosind-o, vei seta nivelul minim de acces pentru folosirea comenzilor combinate cu set in interiorul canalului. Desigur, nimeni indeplinind acest minim nu poate schimba, sau seta la un nivel mai mare de acces (decat are el). De exemplu, cu set setters 300 si set enftopic 350 - un utilizator cu 300 acces poate folosi comenzile set dar nu si schimba enftopic pentru ca e nevoie de un nivel mai mare de acces. La fel si pentru restul comenzilor.

 • Setari: moduri / enfmodes
  • Utilizare: /cs #NumeleCanalului set modes +<litera modului> (sau -<literele modului>)
  • Utilizare: /cs #NumeleCanalului set enfmodes <nivel de acces>
   • Exemplu: /cs #NumeleCanalului set modes -p+siz modes disponibile pot fi gasite aici. Poti fi folosite in orice combinatie cu + si -.
   • Exemplu: /cs #CanalulTau set enfmodes 350
    • Explicatie: Aceste setari se ocupa de modurile default in interilorul canalului. Modurile setate cu aceasta comanda set modes nu pot fi schimbate de cineva cu acces mai mic pe canalul tau, decat cel pe care l-ai determinat in comanda set enfmodes. De exemplu, folosind acces 500 pentru enfmodes, nimeni inafara de proprietarul canalului nu poate seta +i pe acest canal. • Setari: a da voice / a da op
  • Utilizare: /cs #NumeleCanalului set givevoice (or giveops) <nivel de acces>
   • Exemplu: /cs #NumeleCanalului set givevoice 0
    • Explicatie: Cu aceste doua comenzi, vei determina accesul necesar ca sa primeasca op sau voice in interilorul canalului tau. Folosind exemplul, oricine va primi cel putin voice (+) indiferent de nivelul de acces. Sau daca ai folosit set giveops 400 numai utilizatorii cu acces 400 sau mai mult vor primi (@).

Aceasta nu afecteaza nivelul de acces. Asa ca !kick (nivelul necesar: 200) tot va functiona pentru cineva cu 200 acces chiar daca acesta nu are op (@) pe canalul tau.

 • Setare: enftopic / topicsnarf
  • Utilizare: /cs #NumeleCanalului set enftopic (sau topicsnarf) <nivel de acces>
   • Exemplu: /cs #NumeleCanalului set enftopic 501
    • Explicatie: Folosind aceste doua optiuni, poti determina cine (sau mai degraba: care acces) poate schimba topic-ul implicit (pentru enftopic) si cine poate folosi /topic <Textul tau> (pentru topicsnarf) ca sa supra scrie topicul implicit in canalul tau. Numai detinatorul canalului poate seta nivelul 501, asa ca nimeni (inclusiv el) nu poate suprascrie topicul implicit.

Daca vei dori sa ai un topic static, cu optiunea de a schimba doar anumite parti din el, arunca o privire la acest subiect: Topicmask.

 • Setari: protectie
  • Utilizare: /cs #NumeleCanalului set protect <numarul nivelului de protectie>
   • Exemplu: /cs #NumeleCanalului set protect 2
    • Explicatie: Cu aceasta setare, determini care parte din lista de utilizatori a canalului sunt protejati de kick-uri/ban-uri ... Nivelurile posibile sunt de la 0 la 3. Luati aminte, aceasta optiune afecteaza doar comenzile date prin ChanServ. !k cineva poate fi 'dezactivat' cu aceasta setare, /kick cineva (in timp ce are op pe canal) nu va fi. Nivelurile diferite pot fi:
    • 0 - Toti utilizatorii vor fi protejati de cei cu nivel egal sau mai mic.
    • 1 - Toti utilizatorii cu acces vor fi protejati de cei cu nivel egal sau mai mic.
    • 2 - Toti utilizatorii cu acces vor fi protejati de cei cu nivel mai mic.
    • 3 - Nimeni nu va fi protejat.

Extra


Sper ca aceste informatii te-au ajutat sa iti setezi cat mai bine canalul. Completari pot fi solicitate pe #OGN-wiki la irc.onlinegamesnet.net
http://www.onlinegamesnet.net/javaChat.php?join=OGN-wiki