HowToReg/nl

From OnlineGamesNetWiki
Jump to: navigation, search

Als je wilt voorkomen dat je kanaal wordt overgenomen (channel-takeover) of dat je je kanaal beter wilt kunnen beheren kun je je kanaal laten registreren.

Heb ik daar iets voor nodig?

Ja, een AuthServ account. Je kunt meer informatie vinden over het registreren van een AuthServ account op de Account registratie hulp pagina.

En na het registreren van het account?

Nu je een AuthServ account hebt aangemaakt dien je #help te joinen. Controleer wel of je account aan de richtlijnen voldoet. Indien dit niet het geval is kan je kanaal niet worden geregistreerd.

Indien je denkt dat je kanaal aan de richtlijnen voldoet, dien je het commando '/support channel registration' in te voeren. Indien dit commando niet werkt, voer dan '/quote HelpServ channel registration' in. Eventueel kun je alvast wat kanaal informatie opgeven (naam, functie, etc.). Dit maakt het voor de supporters makkelijker.

Als je een alliantie kanaal wilt registreren heb je de toestemming van de grondlegger nodig of dien je zelf grondlegger van de alliantie te zijn. Tijdens de registratieprocedure zullen je een aantal vragen worden gesteld die je naar waarheid dient te beantwoorden.

OK, mijn kanaal is geregistreerd - en nu?

Het is nuttig om de lijst van alle commando's door te lezen. Hierin wordt kort uitgelegd wat alle commando's precies doen. Zorg ervoor dat je niet zomaar commando's uitvoerd die je niet kent.

Daarnaast kun je ook op IRC het commando '/cs help commands' uitvoeren voor een lijst van commando's. Verder kun je '/cs help commandonaam' uitvoeren voor meer informatie over een commando, bijvoorbeeld '/cs help ban'.