Watchdog/nl

From OnlineGamesNetWiki
Jump to: navigation, search

Intentie van Watchdog

Watchdog is niet een netwerkservice zoals ChanServ, AuthServ en de andere services. Echter Watchdog blijft een bot met een specifieke en belangrijke taak. Hij is bedoeld om sancties uit te voeren tegen 'schadelijke' acties van gebruikers en bots in officiële kanalen. Dit kunnen thievery links zijn van online games - die niet zouden moeten worden gelinkt op OnlineGamesNet - maar ook links naar malware, pornografisch en racistisch materiaal of al het ander verboden door de Network Rules van OnlineGamesNet.

Functies van Watchdog.

Als Watchdog een gebruiker vindt die de netwerk regels overtreed, zijn er een aantal mogelijkheden wat er kan gebeuren:

Anti Spam

 • Gebruikers die het kanaal 'spammen' met thievery links (links die andere gebruikers motiveren virtuele 'valuta' te doneren door op de link te klikken), zullen normaal gesrpoken een kick krijgen op de eerste overtreding..
 • Het herhaaldelijk plaatsen (in hetzelfde, of verschillende kanalen) zal leiden tot een Gline van 1 uur om de gebruiker te laten stoppen met het plaatsen van niet gewenste links. Afhangende van de link waardoor je bent gestraft, kan het mogelijk zijn dat de Gline duur langer is

Anti virus

 • Omdat virussen - of over het algemeen gesproken malware links een grotere dreiging zijn naar gebruikers toe, zal het linken hiervan meestal meteen leiden tot een Gline. Deze is mogelijk van korte duur (1 uur) als het om zogenaamde 'irc worms' gaat, of een volledige dag, als het plaatsen ervan opzettelijk gebeurde.

Watchdog heeft me gebanned...

 • Ik ben gebanned door Watchdog, wat moet ik doen ?
  • Omdat de kicks/glines van Watchdog meestal rechtvaardig zijn (omdat het plaatsen van 'badlinks' verboden is) - moet je wachten tot je Gline is verlopen.
 • Ik ben gebanned door Watchdog, kan ik een supporter vragen mn Gline weg te halen?
  • Simpel antwoord: Nee. IRC Supporters hebben geen toegang tot het verwijderen van een Gline of om de duur van een Gline aan te passen, je hoeft dus niet te vragen voor verwijdering. Alleen IRCops kunnen dit doen - maar zouden niet moeten worden lastig gevallen met deze problemen aangezien de straffen van Watchdog niet bespreekbaar zijn. Als je echt, echt, echt ervan overtuigd bent dat je Gline niet terecht is, gebruik dan de informatie hier om hem verwijderd te krijgen.
 • Ik ben gebanned door Watchdog; kan ik gewoon met een andere connectie verbinding maken en verder chatten voordat de ban afloopt?
  • Simpel antwoord: Absoluut niet! Wacht tot je ban/Gline is verlopen; als er zulk gedrag wordt ontdekt, kan het leiden tot een langere tijdelijke of zelfs permanente weigering van je IP(s).